Masa
-1 kg twarogu mielonego
-400 g serka mascarpone
-3/4 szklanki cukru pudru
-1 opakowanie cukru wanilinowego
-4 łyżki żelatyny
-50 ml wody
-2 łyżki kawy
-1 kg twarogu mielonego
-400 g serka mascarpone
-3/4 szklanki cukru pudru
-1 opakowanie cukru wanilinowego
-4 łyżki żelatyny
-50 ml wody
-2 łyżki kawy
Dodatkowo
-Listki kruche maślane od Dr Gerard opakowanie
-wafelki od Dr Gerard z kremem kakaowym pół opakowania
-Listki kruche maślane od Dr Gerard opakowanie
-wafelki od Dr Gerard z kremem kakaowym pół opakowania
Sposób przygotowania: twaróg przekładam do miski, dodaję serki mascarpone oraz cukry i miksuję. Żelatynę moczę w wodzie z dodatkiem kawy, a gdy napęcznieje rozpuszczam i studzę. Do masy wlewam letnią żelatynę cały czas miksując do połączenia składników. Pokruszone Listki kruche maślane (większą część) przekładam na dno tortownicy (około 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na Listki kruche maślane nakładam połowę masy, układam wafelki z kremem kakaowym (pokroiłam na mniejsze kawałki) i wykładam pozostałą masę. Wierzch dekoruję pozostałymi pokruszonymi kruchymi listkami. Podaję po schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam ciastka od Dr Gerarda, ponieważ są pyszne, a po za tym wszyscy w domu je uwielbiamy. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz