poniedziałek, 1 listopada 2021

W Muszynie

Wpewien weekend z przyjaciółką pojechałem domu szyny w góry. Miał być tylko weekend ale ze względu na ładną pogode przedłużyło się na tydzień. Na drogę zabrałem markizy i draże od firmy Doktora Gerarda. Z mojego miasta czyli z Bydgoszczy jedzie się bardzo długo. Wyjechaliśmy w nocy a w Muszynie byliśmy na drugi dzień po południu. Jechał z nami jeszcze przyjaciółki syn. Tam codziennie chodziliśmy na spacery delektując się przytym słodyczami od Doktora Gerarda. Ja z synem przyjaciółki chodziłem po górach. Wybieraliśmy nie trudne szlaki. Na miejscu gdzie mieszkaliśmy mieliśmy całe wyżywienie.W któryś dzień padało więc siedzieliśmy w chotelu. Przyjaciułki syn umie piec więc zrobił Przekładaniec serowy z Krakersami i oliwkami.docx ze przepisu ze strony Doktor Gerard. Sam poszedł kupić potrzebne składniki potrzebne do tego ciasta. Taką pogodę mieliśmy tylko w ten jeden dzień dalsze dni były bardzo ładne. Pod koniec pobytu w Muszynie pojechaliśmy moroszką nad morskie oko. Tydzień Minoł więc trzeba było czas wracać. Było miło i przyjemnie więc tak myślę, że na drugi rok też się tam wybiorę. Składniki

• 1 opakowanie Krakersów Classic dr Gerard

• oliwki

• ulubione sery

• bazylia

Sposób przygotowania                           

Oliwki i sery pokroić w plasterki. Krakersy ułożyć na blaszce, przekładać serami i oliwkami tak, by tworzyły piramidę.

Piec 3–4 minuty w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz