Mamy jesień i mnóstwo różnych przetworów w naszych piwnicach znajduje się na półkach. Pewnie i konfitury z jabłek na pewno się znajdą, więc ja proponuję zrobić ciasto bez pieczenia z jabłkową konfiturą
Składniki-Pełnoziarniste ciastka zbożowe Vit"am Dr Gerarda.
-duży litrowy słoik dżemu z jabłek
-40 g żelatyny
-1/4 szklanki wrzątku
-3 łyżki cukru pudru
-wiórki kokosowe kilka łyżek
-Do dekoracji użyjemy ciastek Listki kruche Dr Gerarda
Wykonanie
Składniki na małą tortownicę
Konfiturę z jabłek podgrzewać do temperatury około 100 stopni, następnie wsypać żelatynę w proszku dokładnie wymieszać i przykryć.
Tortownicę wraz z bokami dokładnie wyłożyć folią spożywczą
Dno tortownicy wyłożyć Pełnoziarnistymi ciastkami zbożowymi Vit"am Dr Gerarda. Masę jabłkową ostudzić, następnie wyłożyć na ciastka. Na jabłka wyłożyć kolejną warstwę ciastek Dr Gerarda.
Tortownicę zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, aby masa jabłkowa stężała.
Wykonanie wierzchu.
1/4 szklanki wrzątku połączyć z cukrem pudrem wymieszać tak aby powstało coś w rodzaju polewy cukrowej, wsypujemy kokos i mieszamy. Wierzch ciasta smarujemy masą kokosową i dekorujemy ciastkami Listki kruche
Dr Gerarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz