piątek, 27 września 2019

Tęczowy deser


Tęczowy deser

 

Taki deser smakuje każdemu. Co prawda, ciasteczka szkolne, krakersy mix solone poprawiają kondycję i wprowadzają w wspaniały nastrój, a to wszystko pochodzi z firmy dr Gerard? Deser z tęczowych galaretek ze strony http://drgerard.eu/przepisy jest nie zastąpiony

Składniki

• 1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym

• 10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)

• 5 serków homogenizowanych waniliowych

 

 Sposób przygotowania

 

Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć Biszkoptami dr Gerard.

 

Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody, która jest podana

na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem. Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.

 

Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrobić w 1/2 ilości

wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.

 

Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do zastygnięcia.

 

Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz