Tęczowy deser
Taki deser smakuje każdemu. Co prawda, ciasteczka szkolne,
krakersy mix solone poprawiają kondycję i wprowadzają w wspaniały nastrój, a to
wszystko pochodzi z firmy dr Gerard? Deser z tęczowych galaretek ze strony http://drgerard.eu/przepisy jest nie
zastąpiony
Składniki
• 1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku
morelowo-śmietankowym
• 10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i
kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
• 5 serków homogenizowanych waniliowych
Sposób przygotowania
Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć
Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i
serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody,
która jest podana
na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem.
Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w
tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę
rozrobić w 1/2 ilości
wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do
wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła,
zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do
zastygnięcia.
Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek,
przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz