poniedziałek, 23 września 2019

Pożegnianie lata

Za prosiłem do siebie paru przyjaciół. Wprawdzie mamy już jesień ale postanowiłem zrobić prywatnie pożegnanie lata. Przygotowałem na tą okazjęCiasto budyniowe na markizach mafijnych z musem jabłkowymz przepisu z strony Doktora Gerarda.Kupiłem też krakersy MIX solone i draże od firmy Doktor Gerard.Zebrało się nas dziesięć osób.Każdy oczywiście przyniósł też coś do zjedzenia.Przynieśli zakąski cipsy i rużne sałatki. Była fajna muzyka przy której dobże się bawiliśmy.Bawiliśmy się od godziny dwudziestej do rana.Wszystki smakowały słodycze a przede wszystkim ciasto budyniowe od Doktora Gerarda. Rano wszyscy się roześli do swoich domów. Było bardzo miło i przyjemnie.Przepis naciasto po niżej. Życzę smacznego. Składniki • Markizy Mafijne Lemon dr Gerard • 3 łyżki cukru lub miodu • 1/4 szklanki wody • 1 opakowanie budyniu waniliowego • 1/2 opakowania żelatyny spożywczej • mus lub dżem jabłkowy Sposób przygotowania W gotującej się wodzie rozpuścić cukier lub miód. W osobnym garnku zagotować mleko i rozpuścić w nim żelatynę, a następnie dodać budyń i dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Odstawić do wystygnięcia. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (najlepiej prostokątnej) ułożyć markizy, nasączyć je przygotowanym syropem i zalać masą budyniową. Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny, aż masa budyniowa się zetnie. Przed podaniem posmarować całość cienką warstwą musu lub dżemu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz