-1 kg twarogu sernikowego może być z wiaderka
-300 g puree z dyni
-1 puszka masy kajmakowej o smaku advocata
-3 jajka
-2 budynie waniliowe
-1 cukier wanilinowy
-400 g świeżych malin
-2 galaretki malinowe
-ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws
od Dr Gerard 30 g
-750 ml gorącej wody
-330 ml śmietanki 30 %
-2 opakowania bitej śmietany w proszku
-50 g czekolady deserowej
Sposób przygotowania: do dużej miski wkładam twaróg,
puree z dyni, masę kajmakową, jajka i cukier. Miksuję do połączenia się składników,
a następnie wsypuję budynie i masę mieszam łyżką. Blaszkę (około 24/24 cm)
wykładam papierem do pieczenia i wlewam masę sernikową, równo rozprowadzam i wkładam
do nagrzanego piekarnika, piekę około 80 minut w temperaturze 180 stopni. Po
upieczeniu studzę w uchylonym piekarniku. Galaretki rozpuszczam w 750 ml
gorącej wody i odstawiam do stężenia. Maliny myję, osuszam. Na wystudzonym,
zimnym serniku układam maliny oraz ciastka Cookie Paws i zalewam je tężejącą
galaretką. Wstawiam ciasto do lodówki na około 40 minut. Czekoladę kroję na
małe kawałki. Schłodzoną śmietanę ubijam z bitą śmietaną w proszku i wykładam
na galaretkę. Wierzch ciasta dekoruję kawałkami czekolady. Sernik przechowuję w
lodówce. Pyszny dodatek do kawy na coraz dłuższe jesienne popołudnia i wieczory
oraz inne okazje. Do przygotowania tego sernika lub innego deseru
wykorzystajcie niezastąpione i najlepsze ciastka od Dr Gerarda. Polecam i życzę
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz