niedziela, 22 września 2019
Chrupanie
Dr Gerard stworzył idealną przekąskę do chrupania, a kto z nas nie lubi chrupać ? A tym bardziej tak smaczne bagietki Baguettes Tomato & Olive Oil, choć ta nazwa jest dla mnie do wymówienia bardzo skomplikowana, więc niech będzie po mojemu po prostu bagietki Dr Gerarda.
Miałam okazję kupić u nas w markecie i spróbować, są naprawdę chrupkie i na dodatek wyjmujemy je z opakowania na tacce, rewelacja. Są idealne, choć chrupanie kojarzy nam się zasadniczo z czymś twardym, to bagietki Dr Gerarda do takich nie należą.
Chrupanie to namiętność nieco wstydliwa, może się kojarzyć z niezbyt grzecznym mlaskaniem. Więc chrupanie uczy nas cichego zachowania przy stole, a jak tu cicho chrupać ?
Lepsze to wprawdzie od innych odgłosów jedzenia i picia, ale zawsze może naruszyć cudzy komfort jedzenia.
Ktoś kiedyś powiedział, że człowiek to istota chrupiąca, ponieważ ma zęby. Ale chrupanie to coś więcej - nie zaspakajamy głodu, tylko chrupiemy żeby pochrupać dla relaksu i uspokojenia.
Garść przekąsek pozwala zająć ręce i głowę.
Ja pisząc tego posta właśnie sięgnęłam po chrupiącą bagietkę Baguttes Tomato, z tego powodu chrupanie dla mnie jest fajne i sprawia mi przyjemność.
Uważam, że jeżeli chrupiemy to znaczy że jedzenie jest smaczne i świeże, a to sama rozkosz.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz