poniedziałek, 30 września 2019
Słodki deser z Krakersami.
Zbliżaą sie dłlugie wieczory, które przy kawie można będzie uprzyjemnić słodkim deserem. Ostatnio miałem przyjemnośc zajdać się puysznym desrtrem na, który był przygotow2any na krakersach.
Wykonanie takiego desreru jest łate i dość szybkie. Przedw wszystkim jest to deser, który można podać na każdę okazję i zapewne będzie samkował tym malym jak i dużym łasuchom słodkiego deseru.
Potrzebne składniki:
4 paczki Krakersów Clasic -Dr Gerarda
1 puszka korówkowej masy np. o smaku kakaowym
1 l mleka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 kostka ma
2 żółtka i 1 jajko
0,5 l śmietany 30%
2 op. śmietan -fix-u
1 paczka Kremisie czekolada -Dr Gerarda
Sposób przygotowania:
Puszkę korówkową gotujemy przez 30 minut, by byla rzdsza i dała się lepiej smarować.
Następnie gotujemy masę budyniową.
Z 1 l mleka odlewamy szklankę mleka, a pozostałe zagotowujemy z cukrem.
Szklankę mleka miksujemy z mąką, żółtkami i jajkiem.
Do gotującego mleka dodajemy zmiksowaną masę i gotujemy tak jak budyń.
Po ugotowaniu budyń pozostawiamy do przestygnięcia.
W między czasie spód blaszki wykładamy Krakersami Clasic -Dr Gerarda.
Następnie miksujemy masło dodając przestudzony budyń (ale jeszcze ciepły)
Tak otrzymaną masę wyłożyć na krakersy i znów ułożyć krakersy.
Krakersy smarujemy masą kajmakową i znów układamy warstwę krakersów.
Blaszkę z deserem odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
My w tym czasie przygotowujemy bitą śmietankę.
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan-fixsem.
Ubitą śmietaną smarujemy wierzch deseru, który dodatkowo dekorujemy czekoladowymi misiami z ciastek Kremisie lub całymi ciastkami Kremisie czekolada.
SMACZNEGO....
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz