Najlepsze produkty słodycze na przykład wafelki
Pryncypałki i ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa
są z firmy Dr.Gerard. Proste ciasto piernikowe na białkach
tortownica 24 cm 6 białek ,1 szkl. cukru ,2 łyżki płynnego miodu
100 g rozpuszczonego masła ,1,5 szkl. mąki ,3 łyżki kakao 2 łyżki
kawy Inki (proszku) ,1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka
proszku do pieczenia ,0,5 łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki
soli Tortownicę wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do
pieczenia, ścianki oprószyć mąką (można też tortownicę
wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub mąką, już bez
papieru do pieczenia). Piekarnik nagrzać do 175°C. W jednej misce
wymieszać łyżką płynne białka z cukrem i miodem. W drugiej
wymieszać wszystkie sypkie składniki (mąkę, kakao, kawę,
przyprawę do piernika, proszek, sodę i sól). Sypkie składniki
wsypać do miski z białkami, wlać rozpuszczone masło i wymieszać
łyżką (lub rózgą/mątewką), aż składniki utworzą gładką
masę. Nie mieszajmy długo, aby nie napowietrzyć zbytnio ciasta.
Masę przelać Wit’am mleko czekoladać do przygotowanej tortownicy
i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 35 - 40 minut. Po wyjęciu
zostawić w formie na 10 minut, a później wyjąc na metalową
kratkę i kontynuować studzenie. Najlepiej jeść letnie z lodami
waniliowymi. Smaczne i pyszne ciastka wielozbożowe Dr Gerard Deli
Grano w wersji z kalafiorem lub z burakiem, ciastka Mafijne
Brownie, biszkopty Pasja wiśniowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz