czwartek, 28 maja 2020

mniam


Najlepsze produkty słodycze na przykład wafelki Pryncypałki i ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa są z firmy Dr.Gerard. Proste ciasto piernikowe na białkach tortownica 24 cm 6 białek ,1 szkl. cukru ,2 łyżki płynnego miodu 100 g rozpuszczonego masła ,1,5 szkl. mąki ,3 łyżki kakao 2 łyżki kawy Inki (proszku) ,1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia ,0,5 łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli Tortownicę wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia, ścianki oprószyć mąką (można też tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub mąką, już bez papieru do pieczenia). Piekarnik nagrzać do 175°C. W jednej misce wymieszać łyżką płynne białka z cukrem i miodem. W drugiej wymieszać wszystkie sypkie składniki (mąkę, kakao, kawę, przyprawę do piernika, proszek, sodę i sól). Sypkie składniki wsypać do miski z białkami, wlać rozpuszczone masło i wymieszać łyżką (lub rózgą/mątewką), aż składniki utworzą gładką masę. Nie mieszajmy długo, aby nie napowietrzyć zbytnio ciasta. Masę przelać Wit’am mleko czekoladać do przygotowanej tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 35 - 40 minut. Po wyjęciu zostawić w formie na 10 minut, a później wyjąc na metalową kratkę i kontynuować studzenie. Najlepiej jeść letnie z lodami waniliowymi. Smaczne i pyszne ciastka wielozbożowe Dr Gerard Deli Grano w wersji z kalafiorem lub z burakiem, ciastka Mafijne Brownie, biszkopty Pasja wiśniowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz