Piątkowe popołudnie to być może
dobra pora na domowe wypieki. Jak myślisz? Zuza i Marta już działają w kuchni
nad jakimś nowym smakołykiem. Cóż to takiego? To ciasto to po prostu brownie. Ciasto
rodem z Ameryki. Robi się je z gorzkiej czekolady, jajek – dlatego ma kolor
ciemnobrązowy, od którego wzięła się jego nazwa: brownie. Swoje słodkie dzieło
dziewczęta wykonały bardzo sprawnie i z powodzeniem. Wszystkim smakowało bez
wyjątku. To zasługa przepisu. Miały dobry przepis – wprost ze strony
internetowej Dr Gerarda – dokładnie – producenta słodyczy takich jak wafelki
Pryncypałki, biszkopty Pasja wiśniowa czy ciastka Kremówka Dekorowana
Śmietankowo – Morelowa. Dla niewtajemniczonych to przepis na brownie z Pasją –
ciasto proste i szybkie. Jednak, jeśli nie masz chęci na popołudniowe wypieki
lub w ogóle nie lubisz piec, nie ma problemu. Dla wielbicieli brownie Dr Gerard
wyszedł naprzeciw wprowadzając do swojego asortymentu Ciastka Mafijne Brownie.
Spróbuj a z pewnością je pokochasz. Gotowanie czy pieczenie to jednak dla
niektórych z nas dobry sposób na spędzenie wolnego czasu, relaks, czy
samorealizacja lub wszystko równocześnie – wówczas domowe wypieki są czystą
radością. A do naszego brownie potrzeba tylko kilku składników: 200g ciemnej
czekolady, 250g cukru, 4 jajka, 200g masła, 140 g mąki, szczypta soli oraz
opakowanie ciastek Pasja Dr Gerard. Powodzenia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz