piątek, 22 maja 2020

Brownie z Pasją


Piątkowe popołudnie to być może dobra pora na domowe wypieki. Jak myślisz? Zuza i Marta już działają w kuchni nad jakimś nowym smakołykiem. Cóż to takiego? To ciasto to po prostu brownie. Ciasto rodem z Ameryki. Robi się je z gorzkiej czekolady, jajek – dlatego ma kolor ciemnobrązowy, od którego wzięła się jego nazwa: brownie. Swoje słodkie dzieło dziewczęta wykonały bardzo sprawnie i z powodzeniem. Wszystkim smakowało bez wyjątku. To zasługa przepisu. Miały dobry przepis – wprost ze strony internetowej Dr Gerarda – dokładnie – producenta słodyczy takich jak wafelki Pryncypałki, biszkopty Pasja wiśniowa czy ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa. Dla niewtajemniczonych to przepis na brownie z Pasją – ciasto proste i szybkie. Jednak, jeśli nie masz chęci na popołudniowe wypieki lub w ogóle nie lubisz piec, nie ma problemu. Dla wielbicieli brownie Dr Gerard wyszedł naprzeciw wprowadzając do swojego asortymentu Ciastka Mafijne Brownie. Spróbuj a z pewnością je pokochasz. Gotowanie czy pieczenie to jednak dla niektórych z nas dobry sposób na spędzenie wolnego czasu, relaks, czy samorealizacja lub wszystko równocześnie – wówczas domowe wypieki są czystą radością. A do naszego brownie potrzeba tylko kilku składników: 200g ciemnej czekolady, 250g cukru, 4 jajka, 200g masła, 140 g mąki, szczypta soli oraz opakowanie ciastek Pasja Dr Gerard. Powodzenia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz