Spód
-ciastka Mafijne Brownie od Dr Gerard 1,5 opakowania
Kawowa masa
-250 g masła
-pół szklanki cukru pudru
-400 g serka homogenizowanego waniliowego
-2,5 szklanki mleka w proszku
-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
-125 ml wody
-1,5 łyżki żelatyny
Śmietankowa masa
-500 ml śmietanki 30%
-2 serki waniliowe homogenizowane
-3 łyżki cukru pudru
-5 łyżeczek żelatyny
Dodatkowo
-biszkopty Pasja wiśniowa od Dr Gerard 1,5 opakowania
-2 galaretki wiśniowe
Sposób przygotowania: dno blaszki wykładam pokruszonymi ciastkami Mafijne Brownie. Kawowa masa: do miski wkładam masło i cukier puder, a następnie ucieram na puch, dodaję mleko w proszku, serki i dokładnie miksuję. Dalej dodaję kawę i miksuję. W 125 ml gorącej wody rozpuszczam żelatynę, studzę, dodaję do masy i dokładnie miksuję. Kawową masę wykładam na ciastka i odstawiam do schłodzenia. Śmietankowa masa: śmietankę ubijam z cukrem pudrem, dodaję serki oraz ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Masę wylewam na schłodzoną warstwę kawową. Galaretki rozpuszczam w 750 ml wrzątku. Na śmietankowej masie układam biszkopty Pasja wiśniowa i wykładam już lekko tężejącą galaretkę. Podaję dopiero po dokładnym schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam jak zawsze słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz