Jeśli macie gości, a brak Wam czasu na wielkie wypieki albo nie działa Wam piekarnik dziś podpowiemy Wam jak zrobić sernik na zimno z małą pomocą słodkości Dr Gerarda. Z niezbędnych sprzętów powinniście mieć jedynie mikser lub blender i jakąś foremkę. W warunkach działkowych można je zrobić nawet w plastikowym pojemniczku lub misce.
Przygotujcie:
- 2 duże jogurty naturalne (ok 180 g)
- 2 opakowania galaretki (najlepiej wiśniowej)
- opakowanie biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda
- jakieś świeże owoce (może truskawki, bo akurat zaczął się sezon)
Jak przygotować?
Na spód pojemnika, który jest naszą formą, poukładajcie biszkopty Dr Gerarda Pasja wiśniowa. Będą one naszym spodem. Potem do dużej szklanki (300 ml) wlać wodę po zagotowaniu. Dosypać do niej galaretkę i dokładnie rozmieszać. Jak całość przestygnie, to zmieszajcie ją proszę z jogurtami. Wstawcie do lodówki do zgęstnienia (ok 60 min), a w tym czasie przygotujcie owoce - umyjcie i potnijcie. Następnie znowu zagotujcie wodę i zróbcie galaretkę - do 300 ml wody wsypcie opakowanie galaretki i rozmieszajcie. Pozostawcie do przestygnięcia.
Ostatnia rzecz - układacie pozostałe biszkopty Pasja wiśniowa i owoce, a potem zalejcie galaretką. Całość wstawcie do lodówki i po 30 minutach uczta wiśniowo - truskawkowa będzie gotowa.
Proponujemy też spróbować wersji z drylowanymi wisienkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz