Składniki
2 opakowania biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda
budyń śmietankowy
puszka kajmaku
1 galaretka cytrynowa
1 kostka masła
6 łyżek cukru pudru
cukier waniliowy
500 ml śmietany 30%
500 ml mleka
czekoladowe draże Maltikeks Dr Gerarda
Przygotowanie
Ugotować budyń w 500 ml mleka. Masło utrzeć. Do masła po łyżce dodać wystudzony budyń i dokładnie utrzeć. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Po stężeniu galaretkę dodać do masy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami Pasja wiśniowa Dr Gerarda, na biszkopty Pasja wiśniowa Dr Gerarda układamy masę budyniową i kolejną warstwę biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda. Na biszkopty wykładamy masę kajmakową, i znów przykrywamy biszkoptami Pasja wiśniowa Dr Gerarda.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie wykładamy na ostatnią warstwę biszkoptów. Wierzch ciasta dekorujemy obficie drażami Maltikeks Dr Gerarda. Wstawiamy na jakiś czas do lodówki, aby mocno się schłodziło.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz