Spotkałam się z koleżanką w przedszkolu, kiedy odprowadzałyśmy nasze dzieci. Ja córkę Alinkę, a ona synka Julka.
Trochę postałyśmy i pogadałyśmy w końcu ona mówi do mnie chodź do mnie poczęstuję cię pysznym ciastem bez pieczenia, ale bardzo dobre. Dałam się namówić i poszłam do niej. Ciasto mi bardzo smakowało, więc od razu poprosiłam o przepis, którym chcę się z wami podzielić.
Składniki
3 opakowanie Biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda
budyń śmietankowy
puszka kajmaku
1 galaretka cytrynowa
1 kostka masła
6 łyżek cukru pudru
cukier waniliowy
500 ml śmietany 30%
500 ml mleka
czekoladowe draże Maltikeks Dr Gerarda
Przygotowanie
Ugotować budyń w 500 ml mleka. Masło utrzeć. Do masła po łyżce dodać wystudzony budyń i dokładnie utrzeć. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Po stężeniu galaretkę dodać do masy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami Pasja wiśniowa Dr Gerarda, na ciastka układamy masę budyniową i kolejną warstwę biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda. Na ciastka układamy masę kajmakową i znów przykrywamy biszkoptami Pasja wiśniowa Dr Gerarda.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie wykładamy na ostatnią warstwę biszkoptów Pasja wiśniowa Dr Gerarda. Wierzch ciasta dekorujemy obficie drażami Maltikeks Dr Gerarda.
Ciasto przed podaniem musi być mocno schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz