Małe, kulinarne święto.
Jak umilić sobie czas spędzony w ograniczeniach epidemiologicznych? Kontakt z bliskimi ograniczony do minimum, praca zdalna, wyjście po zakupy i na spacer z psem to nie tylko moja codzienność. Pozostaje dobra książka, ciekawy program w telewizji i inspiracje kulinarne. Na poprawę nastroju chciałoby się czegoś słodkiego, czegoś co nas zachwyci, czegoś w czym znajdziemy usprawiedliwienie dla samych siebie w łamaniu noworocznych postanowień. Taką kuszącą propozycją są wyjątkowe słodycze od Dr Gerarda. Smak, świeżość, różnorodność i przystępna cena usatysfakcjonuje najbardziej wymagające podniebienie. Bogata oferta biszkoptów, draży, herbatników pozwoli nam się odnaleźć w tworzeniu swoich niepowtarzalnych deserów. Inspiracją do tego może być strona http://drgerard.eu/przepisy. Wykorzystując ciekawe kształty słodyczy od dr Gerarda jako bazę, czy dekoracje możemy przygotować fantastyczną słodką niespodziankę. Bez wysiłku z odrobiną kreatywności możecie przygotować pyszny deser z kremem tiramisu.
Podaję przepis.
Na blaszkę
do pieczenia wyłożoną papierem wysypujemy dużą paczkę niewielkich, okrągłych
biszkoptów od Dr Gerarda. Mniej więcej
równo rozgarniamy je po dnie blaszki (nie układamy). Biszkopty nasączamy
mocną, aromatyczną kawą ( 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na pół szklanki
gorącej wody, czekamy aż ostygnie). Ubijamy mikserem krem tiramisu według przepisu na opakowaniu (krem tirami su
gotowy w paczce w postaci proszku). Tak zrobiony krem wykładamy na nasączone
kawą biszkopty. Wyrównujemy powierzchnię szpatułką. Wierzch posypujemy startą
czekoladą i kawałkami pokrojonych ciastek Pryncypałek od Dr Gerarda. Wstawiamy
na 2 godziny do lodówki. Zapewniam, że deser smakuje znakomicie. Znika z
talerzyków w mgnieniu oka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz