Mam bardzo fajny przepis na bardzo pyszny, ale i za razem bardzo prosty deser.
W naszym domu wszyscy bardzo go lubimy, bo jest taki inny nie za słodki.
Potrzebne nam będą pełnoziarniste ciastka witAM ciastka na dzień dobry Dr Gerarda i płatki owsiane.
Składniki
-200 g pełnoziarnistych ciastek Vit"AM ciastka na dzień dobry Dr Gerarda
-1/2 szklanki płatków owsianych
-3 kostki masła
-2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady według swoich smaków
-10 kruchych krówek
-1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
-1 łyżka mleka
-4 średnie banany
-1/2 l śmietanki kremówki
-6 łyżeczek cukru pudru
-draże Maltikeks Dr Gerarda
-2 opakowania śmietanki Fix
Przygotowanie
Pełnoziarniste ciastka witAM Dr Gerarda i płatki owsiane mielimy, dodajemy miękkie masło i rozcieramy. Foremkę o wymiarach 30x22x5 cm smarujemy tłuszczem masę wykładamy do formy na grubość 1/2 cm i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.
Czekoladę roztapiamy dodajemy mleko, krówki i kawę i wylewamy na spód z ciastek i płatków.
Banany kroimy w plastry o grubości pół centymetra i układamy na masę, odstawiamy do lodówki, aby masa zastygła. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i śmietankami Fix i wykładamy na deser
Wierzch dekorujemy drażami Maltikeks Dr Gerarda według własnego uznania oraz pomysłu.
Polecam, warto spróbować.
Potrzebne nam będą pełnoziarniste ciastka witAM ciastka na dzień dobry Dr Gerarda i płatki owsiane.
Składniki
-200 g pełnoziarnistych ciastek Vit"AM ciastka na dzień dobry Dr Gerarda
-1/2 szklanki płatków owsianych
-3 kostki masła
-2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady według swoich smaków
-10 kruchych krówek
-1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
-1 łyżka mleka
-4 średnie banany
-1/2 l śmietanki kremówki
-6 łyżeczek cukru pudru
-draże Maltikeks Dr Gerarda
-2 opakowania śmietanki Fix
Przygotowanie
Pełnoziarniste ciastka witAM Dr Gerarda i płatki owsiane mielimy, dodajemy miękkie masło i rozcieramy. Foremkę o wymiarach 30x22x5 cm smarujemy tłuszczem masę wykładamy do formy na grubość 1/2 cm i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.
Czekoladę roztapiamy dodajemy mleko, krówki i kawę i wylewamy na spód z ciastek i płatków.
Banany kroimy w plastry o grubości pół centymetra i układamy na masę, odstawiamy do lodówki, aby masa zastygła. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i śmietankami Fix i wykładamy na deser
Wierzch dekorujemy drażami Maltikeks Dr Gerarda według własnego uznania oraz pomysłu.
Polecam, warto spróbować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz