-ciastka pełnoziarniste od Dr Gerard
-500 g truskawek
-2 opakowania galaretki truskawkowej
-250 g serka mascarpone
-250 g śmietanki 30%
-1 łyżka cukru pudru
-szklanka mleka
-500 g truskawek
-2 opakowania galaretki truskawkowej
-250 g serka mascarpone
-250 g śmietanki 30%
-1 łyżka cukru pudru
-szklanka mleka
Dodatkowo
-herbatniki kakaowe z polewą kakaową od Dr Gerard około 6-8 sztuk
-truskawki
-herbatniki kakaowe z polewą kakaową od Dr Gerard około 6-8 sztuk
-truskawki
Sposób przygotowania: galaretki rozpuszczam w 2,5 szklanki gorącej wody i studzę. Truskawki myję, odsączam z wody, usuwam szypułki i kroję na kawałki. Truskawki dodaję do zimnej galaretki i wkładam do lodówki. Ciastka pełnoziarniste zanurzam na chwilę w mleku i układam w formie (około 22/28 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciastka wykładam tężejącą galaretkę z truskawkami i wkładam do lodówki. Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder ubijam na krem i wykładam na galaretkę. Ciasto przechowuję w lodówce. Przed podaniem każdy kawałek ciasta dekoruję truskawkami i pokruszonymi herbatnikami. Deser sprawdzi się na każdą okazję, również jako słodki prezent na Dzień Ojca. Do przygotowania wykorzystajcie niezastąpione słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz