wtorek, 22 czerwca 2021

Deser na upalne dni.

W te upalne dni, które nareszcie nadeszły, choć zjadłoby się coś dobrego do kawy, to raczej ciężko by dodatkowo dogrzewać się przy pieczeniu ciasta. Dobrze, że obecnie na rynku mamy duży wybór słodyczy. Wśród wielu wykonawców na uwagę zasługuje Dr Gerard, którego wyroby są naprawdę bardzo smaczne i niezawodne pod względem smakowym. W te dni polecam pełnoziarniste ciaska Vit’AM, które są dostępne takie jak: -V IT’AM PLUMS AND CHOCOLATE Pełnoziarniste ciastka zbożowe ze śliwkami i kawałkami czekolady wzbogacone w witaminy i składniki mineralne, -VIT’AM APPLE AND RAISINS Pełnoziarniste ciastka zbożowe z jabłkami i rodzynkami wzbogacone w witaminy i składniki mineralne, -VIT’AM MILK AND CHOCOLATE Pełnoziarniste ciastka zbożowe z kawałkami czekolady i z mlekiem wzbogacone w witaminy i składniki mineralne. W te upalne dni doskonale spisują się nie tylko jako dodatek do kawy czy na śniadanie, ale także jako świetna przekąska w trakcie tych letnich spacerów. Można też wykorzystasć jako spód do rożnych desteów np. do deseru truskawkowego, krórego przepis podaję poniżej. Potrzebne składniki: -q,5 kg truskawek -3 galaretki truskawkoe -300 g herbatników V IT’AM PLUMS AND CHOCOLATE -Dr Gerarda. Sposób wykonania; Galaretki należy rozpuścić 1/4 l wrzącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Umyte truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, do którego dodajemy przesuszone galaretki i dalej miksujemy na jednotą masę. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie okładamy warstwę herbatników, na którą wylewamy 1/3 kremu truskawkowego. Następnie warstwę herbatników i znów krem truskawkowy i tak do wyczerpania składników. Dodatkowo możemy wierzch udekorować bitą śmietaną, na któą możemy ułożyć kilka herbatników KREMISIE CZEKOLADA -Dr Gerarda. Te KREMISIE CZEKOLADA będą pięknie się komponować z naszym deserem. Tak przygotowany deser odstawiamy do lodówki na min. godzinę. Życzę smacznego... -

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz