Kuleczki
-herbatniki od Dr Gerarda z orzechami arachidowymi 300 g
-wafelki Pryncypałki o smaku orzechowym od Dr Gerard 200 g
-ciastka kruche korzenne Cookie Man od Dr Gerard opakowanie
-bakalie: rodzynki, orzechy włoskie 2 szklanki
-1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
-2 łyżki kremu czekoladowego lub masła orzechowego
-100 g masła lub margaryny
-3 łyżki śmietanki 30%
-2 łyżki cukru
-3 łyżki kakao
-wafelki Pryncypałki o smaku orzechowym od Dr Gerard 200 g
-ciastka kruche korzenne Cookie Man od Dr Gerard opakowanie
-bakalie: rodzynki, orzechy włoskie 2 szklanki
-1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
-2 łyżki kremu czekoladowego lub masła orzechowego
-100 g masła lub margaryny
-3 łyżki śmietanki 30%
-2 łyżki cukru
-3 łyżki kakao
Dodatkowo
-posiekane orzechy włoskie lub słonecznik łuskany prażony
-kakao lub wiórki kokosowe
Sposób przygotowania: masło, śmietankę, cukier i kakao rozpuszczam, mieszam do połączenia się składników i odstawiam. Słodycze i bakalie wkładam do blendera i miksuję. Całość przekładam do miski, dodaję rozpuszczone składniki, aromat oraz krem czekoladowy i dokładnie mieszam. Z powstałej mieszanki formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczam je w kakao lub posiekanych orzechach (ja zrobiłam pół na pół). Gotowe kulki wkładam do lodówki na około 3 godziny. Małe co nie co do popołudniowej kawy lub na inną okazję. Koniecznie spróbujcie. Polecam i życzę smacznego!
-posiekane orzechy włoskie lub słonecznik łuskany prażony
-kakao lub wiórki kokosowe
Sposób przygotowania: masło, śmietankę, cukier i kakao rozpuszczam, mieszam do połączenia się składników i odstawiam. Słodycze i bakalie wkładam do blendera i miksuję. Całość przekładam do miski, dodaję rozpuszczone składniki, aromat oraz krem czekoladowy i dokładnie mieszam. Z powstałej mieszanki formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczam je w kakao lub posiekanych orzechach (ja zrobiłam pół na pół). Gotowe kulki wkładam do lodówki na około 3 godziny. Małe co nie co do popołudniowej kawy lub na inną okazję. Koniecznie spróbujcie. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz