czwartek, 27 stycznia 2022
„Jak blok, to tylko czekoladowy”
Kupne Słodycze, to jakie by one nie były, to zawsze pozostaną kupnymi, szczególnie dla kogoś kto umie i lubi sam przygotować jakiś Deser lub ciasteczka, a może jeszcze coś innego Słodkiego. Powodem tego są różnego rodzaju zamienniki zamiast naturalnych składników, ulepszające dodatki i przemysłowa skala produkcji.
Na dobrą sprawę nie każdy posiada umiejętności cukiernicze i w takiej sytuacji musi zaufać specjalistom w Słodkiej branży jak np. Dr Gerard, który ma kilkunastoletnie doświadczenie nie tylko na polskim rynku, bo aż w ponad 30 krajach oferuje ponad 200 Słodkich, słonych i fit produktów. Z bardzo szerokiej gamy Słodkich wyrobów Dr Gerarda, na obecną chwilę polecam wyborne Pryncypałki o smaku orzechowym, czekoladowy Pryncytorcik i do kompletu ciastka kruche korzenne Cookie Man i wiele innych Słodkich pyszności.
Wracając do bloku, oczywiście czekoladowego własnej produkcji, to chyba nie ma nic prostszego, choć jest trochę zabawy, która przyniesie oczekiwany efekt.
Składniki niezbędne do samodzielnego wykonania bloku czekoladowego, to: margaryna, mleko w proszku, mleko zwykłe, kakao, herbatniki i szeroko rozumiane bakalie w których skład mogą wchodzić orzechy, rodzynki, żurawina itp.
Co do sposobu wykonania, to niestety muszę Was rozczarować, gdyż żoneczka była dawno temu w posiadaniu przepisu na super blok czekoladowy, ale w trakcie przeprowadzki przepis ten i wiele innych przepadło bezpowrotnie.
W obecnej sytuacji Justynka musiała zaufać jednemu z bardzo wielu zamieszczonych przepisów na stronach internetowych i udało się.
Więc odsyłam wszystkich spragnionych Słodkiej przygody na strony internetowe. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz