czwartek, 20 stycznia 2022
„Dobra czekolada”
Czekolada, to nic innego jak mieszanka wyrobów kakaowych, takich jak: sucha masa kakaowa, masło kakaowe, suche kakao i do tego cukier. Dobrą czekoladę odróżnimy po tym, że rozpływa się w ustach, a nie w rękach.
Czekolada! Tak naprawdę, to kto nie wzdychał do czekolady, małe dzieci jak tylko pierwszy raz skosztują kawałek czekolady, to potem dopominają się więcej i kiedyś słyszałem mądre stwierdzenie, że dzieci znają się na Słodyczach, tzn. wiedzą co dobre. Na dobrą sprawę dzieci w każdym wieku wymieniłyby obiad za czekoladę. Dorośli w kwestii wymiany towarowej na czekoladę nie wiele odbiegają od dzieci.
Wspomnieniami wracając do czasów PRL-u, to w tamtej epoce czekolada była towarem deficytowym. Mało kto mógł sobie pozwolić na zakup czekolady kiedy tylko miał na to ochotę, nie tak jak w obecnych czasach, idziemy bez mała o każdej porze dnia i nocy do sklepu i kupujemy np. Pryncypałki czekoladowe o smaku orzechowym i czekoladowy Pryncytorcik Dr Gerarda, a jeśli nie, to czekoladę w różnych rodzajach i smakach, do koloru do wyboru i do smaku.
Dr Gerard, jako wielo letni gracz na Słodkim rynku ma duże doświadczenie, gdyż swoje Słodkie produkty oferuje w ponad 30 krajach i cały czas poszerza Słodki asortyment i przekonuje nie przekonanych zdobywając nowych klientów.
Produkty Dr Gerarda z czekoladą w tle są prawdziwą poezją, jeśli ktoś nie wierzy, ma okazję się przekonać. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz