Ciekawe inspiracje.
W niedzielę we Wrocławiu w „Barburze” na ul. Świdnickiej odbył się niesamowity pokaz umiejętności parzenia kawy, prażenia i palenia tych wyjątkowych ziaren. Baryści rywalizowali w pomysłach łączenia smaków, aromatów, kunsztu podawania wykwintnych kawowych trunków. Parzenie i picie kawy zyskało statut specjalnej ceremonii. Oczywiście wiele czynników składa się na tę jedyną niepowtarzalną przyjemność picia ekskluzywnej kawy. Jednym z nich jest sposób doboru ziaren kawy, jak i podane do niej dodatki. Te podczas parzenia kawy, te dodane już do filiżanki z aromatycznym naparem. Wybór prezentowanych przez baristów cudów był przeogromny. Do tego branża cukiernicza zachęcała do skosztowania słodkich dodatków. Dużą popularnością cieszyły się słodycze od Dr Gerarda. Pasujące na każdą okazję, do każdej ekskluzywnej mieszanki smaków kawy chrupiące rurki waflowe Rolls Rolls, kusząco orzechowe Pryncypałki i wykwintne ciastka Choco cool znikały błyskawicznie z talerzyków. Na bazie słodyczy od Dr Gerarda były również przygotowane specjalne desery. Takie i podobne desery możecie przygotować samodzielnie. Pomoże wam w tym strona http://drgerard.eu/przepisy, Tam krok po kroku, bez problemu poznacie tajniki pysznych, słodkich niespodzianek. Bez pieczenia, możemy mile zaskoczyć swoich bliskich super deserem. Te wyszukane, bardziej czasochłonne proponuję na niedzielne popołudnie, a te proste, szybkie w przygotowaniu, świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Na pewno warto zapoznać się z tą propozycją przepisów na świetne desery. Ponad to słodycze od Dr Gerarda są dostępne w tak różnych smakach kształtach i wielu rodzajach, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Jeśli tylko chcemy to świat słodkiej przyjemności stoi dla nas otworem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz