środa, 26 lutego 2020

Nowe trendy z Dr Gerardem


O modzie mówi się wiele, ale w kontekście branży odzieżowej oraz dodatków. Tymczasem moda to zjawisko, które dotyczy także wielu innych dziedzin, gdyż moda to styl bycia, co oddziałuje także na branże spożywczą w tym cukiernictwo. I o tym kilka słów – co nowego w trendach cukierniczych? Czego poszukujemy? Co lubimy? W dalszym ciągu jest zauważalny trend idący w kierunku prozdrowotnym. Często sięgamy po słodycze, które oprócz smaku i przyjemności mają być dla organizmu źródłem witamin, minerałów oraz błonnika itd.  Mój ulubiony to torcik zbożowy Dr Gerarda. Wiele osób, w tym ja ceni mini smakołyki, takie na raz. Coś takiego co łatwo można zabrać ze sobą niemal wszędzie: na spacer, do szkoły, do pracy, w podróż. Jako przykład takich poręcznych słodkości może posłużyć wspomniany już torcik zbożowy Dr Gerard lub nowy format Pryncypałek o wadze 128 g. od tego samego producenta. Inna tendencja w kierowaniu się zakupem to jakość oraz pochodzenie składników. Dla przykładu producent torcika zbożowego oraz Pryncypałek – Dr Gerard wycofał ze swoich wyrobów cukierniczych i słonych przekąsek tłuszcze zawierające wysoki poziom izomerów trans nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz podpisał deklarację, w której wyraził chęć wycofania ze swoich produktów jajek z chowu klatkowego. Inne trendy lub moda w cukiernictwie to sięganie po egzotyczne smaki oraz edycje limitowane. I tu znów Dr Gerard stanął na wysokości zadania wprowadzając produkty okolicznościowe – świąteczne oraz produkty dedykowane poszukiwaczom wyjątkowych połączeń smakowych na przykład Pretzel Salt & Chilli. Natomiast dla tych co lubią poczuć luksus Dr Gerard kusi ekskluzywnymi produktami z linii Ciastek Premium.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz