czwartek, 23 kwietnia 2020
„Mąka mące nie równa”
Każdy rodzaj i typ mąki jest inny, jeśli mąka chlebowa Typ 750 lub rzadziej spotykana 850 nadaje się do pieczenia chleba, to już na pewno nie nadaje się do wypieku ciastek, ciast itp. Słodkich produktów.
Mąka pszenna typ 500 krupczatka idealnie nadaje się do wypieku ciast kruchych i półkruchych i każdy kolejny typ mąki zalecany jest do różnych produktów.
Bywają gospodynie które z jednego typu mąki są w stanie przygotować wszystko, ale niestety okazy rzadko spotykane.
Tak na dobrą sprawę to dlaczego mamy zastanawiać się jaki rodzaj i typ mąki mam kupić aby upiec sobie kruche ciastka, albo nabiorę ochoty na biszkopty i wtedy dopiero dylemat jaka mąka będzie najlepsza aby wyszły jak kupne, takie puszyste i mięciutkie skoro pod ręką mamy Dr Gerarda.
Pracownicy firmy Dr Gerard nie mają czasu zastanawiać się jaki typ mąki byłby najlepszy np. do biszkoptów Pasja wiśniowa, albo do ciastek wielozbożowych Deli Grano w wersji z kalafiorem lub burakiem, tylko sypią do kotła odpowiedni typ, odpowiednie dodatki oczywiście w odpowiednich proporcjach i możemy delektować się gotowymi super Słodkimi wyrobami jak spod igły, aż ślinka cieknie na kolejne. Tak na dobrą sprawę, to Dr Gerard zaoszczędza nam czas, pieniądze wydane na produkty zazwyczaj kupione nie takie jak trzeba, zużytą energię do zrobienia i upieczenia, a nie wspomnę o stresie jaki często nam towarzyszy w przygotowaniu i oczekiwaniu na efekt końcowy z piekarnika.
Wystarczy, że pójdziemy do jakiegokolwiek sklepu najlepiej marketu, gdyż większy wybór i kupując Słodycze Dr Gerarda zaoszczędzimy sobie frustracji, a Dr Gerardowi zadowolenia, że lata pracy nad rozpoznawalną i pożądaną marką polskich Słodkich produktów nie poszły na marne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz