czwartek, 30 kwietnia 2020

„Słodycze bez przypraw?”

Odkąd ludzie pierwotni rozpoczynali swoje przygody z odkrywaniem roślin, które następnie metodą prób i błędów dodawali do robionych przez siebie potraw jako przyprawy. Tak przez wieki i stulecia kolejne osoby wydobywały już w odkrytych przyprawach intensywniejszy zapach i wyraźniejszy aromat i w efekcie tego odkrywali możliwość stosowania do wielu innych potraw, Słodyczy. Na dzisiejszy dzień jestem w stanie stwierdzić, że jakikolwiek produkt, a tym bardziej Słodki produkt bez przypraw nie przejdzie testu konsumenta. Takie przyprawy jak: Anyż – zielone suszone nasionka po zmieleniu można dodawać do cukierków, pierniczków; Wanilia – strąki wanilii, choć w kuchni najczęściej wykorzystywane bywają nasiona, ale nie tylko, a smak można wyczuć w wypiekach, cukierkach, lodach i szerokiej gamie produktów; Cynamon – przyprawa bardzo szerokiego zastosowania szczególnie w kompozycji z Imbirem i gałką muszkatołową w Słodkich wypiekach szczególnie w ciastkach, pierniczkach tworzy poezję smaków. Dr Gerard jak wytworny dyrygent dyryguje swoją orkiestrą w postaci pracowników firmy, którzy na etapie początkowym skrupulatnie dozują składniki i za pomocą idealnie dobranych przypraw tworzą wytworną poezję smaków w postaci Słodkich wyrobów jak np. ciastka Pryncytorcik, biszkopty Pasja wiśniowa, ciastka wielozbożowe Dr Gerard Deli Grano w wersji z kalafiorem lub burakiem również ciastka Kremówka dekorowana śmietankowo –morelowa i bardzo wiele innych Słodkich poematów smakowych. Poezja smakowa Dr Gerarda przemawia do nas od pierwszego smaku i upewnia nas w jakości i niepowtarzalnym smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz