niedziela, 26 kwietnia 2020

Prace na działce

Poszedłem na działkę a by za siać świerzą trawę. Poszedłem z córką i moją wnuczką. Kupiłem jej ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowomorelowa od firmy Doktor Gerard.Zrobiłem też Batoniki pryncypałkowo-daktylowe z budyniem z nasion chiazm przepisu z strony Doktora Gerarda. Mieliśmy tam być do wieczora więc takie batoniki nam się przydały na podwieczorek. Po zasianiu trawy rozłożyłem przy okazji basen na lato. Wnuczka nam jak mogła dzielnie nam pomagała przy sianiu trawy.Szypko jej się znudziło i bawiła się w piaskownicy. Ciastka i batoniki zniknęły jeszcze zanim wruciliśmy do domu. Składniki • 1 paczka wafelków Pryncypałki Dr.Gerard • 1 szklanka migdałów • 1 szklanka suszonych daktyli • 1 szklanka rodzynek • 1 szklanka mleka kokosowego • 1 brzoskwinia (może być z puszki) • 4 łyżki nasion chia Sposób przygotowania Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej. Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości. Blok pokrój ostrym nożem na batony. Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz