Pomimo opóźnionej wiosny, to na rynku już pojawiły się pierwsze truskawki. Na razie to raczej można spotkać importowane, ale te też są dobre i również smakują wyśmienicie. Bynajmniej ja miałem szczęście, bo były naprawdę słodkie, aromatyczne. Tak pięknie wyglądały, że ciężko byłoby nie kupić.
Skoro już pojawiły się świeże truskawki, to koniecznie trzeba przyrządzić sobie deser truskawkowy z Biszkoptami -Dr Gerarda.
Do takiego deseru bardzo pasują Biszkopty -Kremówka dekorowana śmietankowo - truskawkowa -Dr Gerarda.
Biszkopty te są z kremem o smaku śmietankowym, nadzieniem truskawkowym dekorowane polewą białą i w połączeniu z musem truskawkowym, tworzą niezapominany smak.
Potrzebne składniki:
1 szklanka truskawek,
150 gram serka waniliowego,
100 ml śmietanki 30%,
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
1 op. Biszkoptów -Kremówka dekorowana truskawkowo -śmietankowym.
Do dekoracji:
Draże Maltikeks Chocolate 75 g -Dr Gerarda.
Sposób przygotowania.
Umyte i szypułkowane truskawki łączymy z sokiem z cytryny, a następ;nie miksujemy na gładki mus.
Do dwóch pucharków wykładamy polowe musu truskawkowego.
Następnie układamy warstwę biszkoptów,
Śmietankę z dodatkiem cukru ubijamy mikserem na sztywno, dokładamy serek i delikatnie mieszamy.
Na biszkopty wykładamy masę serową.. Na masę wylewamy pozostały mus truskawkowy.
Wierzch dekorujemy drażami MMaltikeks -Dr Gerarda i odstawimy do lodówki, by nasz deser odpowiednia się schłodził.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz