Poniżej podaje przepis to tego ciasta bez pieczenia od znajomej którą spotkałem na przejażdżce rowerowej, mi go przesłała.
Składniki;
torebka budyniu śmietankowego, 6 łyżeczek żelatyny, 2 łyżki masła, pół litra mleka, 5 łyżeczek cukru pudru, 50 dag kwaśnych jabłek, bita śmietana do ozdoby ciasta. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami przegotowanej wody. Ugotować budyń, dodać 2 łyżki masła. Gdy budyń nieco ostygnie powoli miksować dodając stopniowo cukier, napęczniałą żelatynę i utarte na dużych oczkach jabłka wyciskając z nich sok. Na dno tortownicy wyłożyła moimi ulubionymi biszkoptami o smaku morelowo - śmietankowym produkcji Dr. Gerarda. Na to położyła masę. Przed podaniem udekorowała torcik bitą śmietaną. W tym słodkim deserze najbardziej mi smakowały biszkopty, które były lekkie i puszyste. Przyciągały do skosztowania drugiej porcji. Ten przepis bardzo mi się spodobał i muszę go w najbliższym czasie wykonać. Bardzo sam jestem ciekawy czy aby na pewno się uda. Zapewniam że jest pyszny ok nie moge dalej pisać bo żona wysyła mnie do sklepu po słodycze Dr Gerarda bo mają nas odwiedzić dziadkowie po tak długiej przeerwie, podała mi listę
wafelki Pryncypałki
Rogaliki pudrowane
ja jeszcze dorzuciłem ulubione draże.
Pamiętajcie o odwiedzeniu strony Dr Gerarda oraz profilu na FB, znajdziecie tam sporo informacji o nowościach, przepisy czytelników oraz wiele ciekawostek związanych z naszymi ulubionymi słodyczami, wafelkami pryncypałkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz