Ciasto
-2 szklanki mąki tortowej
-2 jajka
-20 dag margaryny
-pół szklanki cukru pudru
-1 cukier wanilinowy
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-10 dag skórki cytrynowej lub pomarańczowej
-2 szklanki mąki tortowej
-2 jajka
-20 dag margaryny
-pół szklanki cukru pudru
-1 cukier wanilinowy
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-10 dag skórki cytrynowej lub pomarańczowej
Dodatkowo
-250 g truskawek
-kakaowe wafelki Pryncypałki od Dr Gerard z kremem śmietankowym 1/4 opakowania
-250 g truskawek
-kakaowe wafelki Pryncypałki od Dr Gerard z kremem śmietankowym 1/4 opakowania
-słoiczek dżemu porzeczkowego
Sposób przygotowania: ciasto: mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaję margarynę i cukier wanilinowy, następnie wbijam jajka, dodaję skórkę i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto wałkuję na stolnicy oprószonej mąką i wkładam do blaszki (około 24/ 36 cm), ciasto smaruję dżemem porzeczkowym. Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki i kroję w plasterki. Truskawki układam na dżemie, posypuję wafelkami Pryncypałkami (pokrojonymi na drobne kawałeczki) i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto studzę i gotowe. Do przygotowania wykorzystałam produkty od Dr Gerarda, ponieważ są wyśmienite, a moje desery zawsze pyszne i niepowtarzalne. Polecam i życzę smacznego!
Sposób przygotowania: ciasto: mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaję margarynę i cukier wanilinowy, następnie wbijam jajka, dodaję skórkę i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto wałkuję na stolnicy oprószonej mąką i wkładam do blaszki (około 24/ 36 cm), ciasto smaruję dżemem porzeczkowym. Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki i kroję w plasterki. Truskawki układam na dżemie, posypuję wafelkami Pryncypałkami (pokrojonymi na drobne kawałeczki) i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto studzę i gotowe. Do przygotowania wykorzystałam produkty od Dr Gerarda, ponieważ są wyśmienite, a moje desery zawsze pyszne i niepowtarzalne. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz