środa, 18 maja 2022

Tłuszcz do pieczenia.

Jest to nieodzowne pytanie, jaki odpowiedni tłuszcz wybrać do naszych domowych wypieków które przygotowujemy z strony Dr Gerarrda. Warto wiedzieć, że w „domowych ciastach i ciasteczkach bardzo dobrze sprawdzają się margaryny twarde, ponieważ sprawiają, że wypieki są lekkie i puszyste. Istnieje jednak duże ryzyko, że zawierają one szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans. Aby wybrać dobrą margarynę, unikajmy takich, w których składzie wymieniono utwardzone/ uwodornione oleje/ tłuszcze roślinne. Gdy stosujemy do pieczenia olej roślinny, przy jego wyborze należy kierować się podobnymi wytycznymi jak w przypadku olejów do smażenia. Muszą one być odporne na wysoką temperaturę, a dodatkowo mieć neutralny smak, który nie wpłynie na finalny aromat wypieku.” Moim zdaniem warto się przyjrzeć produktom które wykorzystujemy w naszych kuchniach. Jest to dość ważna na dla naszego zdrowia i samopoczucia. Jeśli będzie zajadać rogaliki pudrowane czy herbatniki Pryncypałki to nie musicie się martwić , gdyż Dr Gerard stosuję tylko najlepsze składni do swoich wyrobów. Tak samo jak do draży. Pamiętajcie o odwiedzeniu strony Dr Gerarda oraz profilu na FB, znajdziecie tam sporo informacji o nowościach, przepisy czytelników oraz wiele ciekawostek związanych z naszymi ulubionymi słodyczami. Ja będę od teraz bardziej się przyglądał tym co wykorzystywane jest w naszej kuchni do wypieków. Pamiętajcie nasze zdrowie jest dla nas najważniejsze i jedyne warto trochę o nie zadbać, aby później nie było niespodzianek. Nie wspominając już o naszych pociechach , bo to jest dla nich też ważne co spożywają w czasie swojego rozwoju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz