Ostatnio przedstawiłem Wam, przepis cudowny na ciasto budyniowe, teraz przedstawię Wam jak z podobnych składników zrobić lody, wszelkie takie pomysły znajdziecie na internecie. Rzecz jasna , dodajcie takie lody do swojego kawki i inne słodycze Dr Gerarda. Do lodów na osobiście dodaje draże, żona lubi wafelki pryncypałki a dzieciaki rogaliki pudrowane.
SKŁADNIKI
500 g truskawek mrożonych
300 ml mleka roślinnego
1 budyń – smak dowolny
3 łyżki cukru
rożki do lodów
PRZYGOTOWANIE
1. Połowę mleka zagotuj, a drugą połowę wymieszaj z budyniem i cukrem. Teraz dodaj ją do gotującego się mleka. Całość zagotuj, cały czas mieszając. Stosujemy mniej mleka, aby budyń był twardszy. Gotowy budyń odstaw do przestudzenia.
2. Mrożone truskawki zblenduj z budyniem tak, aby powstały gładkie lody. Gotowe lody możesz włożyć na chwilę do lodówki, jeśli nie mają odpowiedniej konsystencji.
Proste prawda, a jakie pyszne musicie sami się przekonać.
Pamiętajcie o odwiedzeniu strony Dr Gerarda oraz profilu na FB, znajdziecie tam sporo informacji o nowościach, przepisy czytelników oraz wiele ciekawostek związanych z naszymi ulubionymi słodyczami, wafelkami pryncypałkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz