Spód
-2 szklanki mąki pszennej
-3/4 szklanki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 żółtka
-150 g zimnej margaryny
-2 szklanki mąki pszennej
-3/4 szklanki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 żółtka
-150 g zimnej margaryny
Dodatkowo
-300 g czekolady mlecznej
-50 g masła
-150 ml śmietanki kremówki 30%
-250 g truskawek
-Rogaliki pudrowane od Dr Gerard
-300 g czekolady mlecznej
-50 g masła
-150 ml śmietanki kremówki 30%
-250 g truskawek
-Rogaliki pudrowane od Dr Gerard
Sposób przygotowania: do miski wsypuję mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodaję żółtko oraz margarynę i zagniatam ciasto. Wylepiam dno i boki wysmarowanej masłem formy do tarty i piekę około 20 minut w 190 stopniach. Upieczone ciasto odstawiam do wystudzenia. Śmietankę kremówkę, masło i połamaną czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Na wystudzone kruche ciasto rozkładam truskawki pokrojone na plasterki, zalewam masą czekoladową i dekoruję kruchymi Rogalikami pudrowanymi. Podaję po schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam niezastąpione pod każdym względem produkty od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz