wtorek, 24 maja 2022

Blok czekoladowy

Dzisiaj zapraszam na niesamowicie pyszny blok czekoladowy z bakaliami herbatnikami i wafelkami. Idealny pomysł na deser do popołudniowej kawy. Spróbujecie? Oto potrzebne składniki:

-2 szklanki mleka w proszku
-3 łyżki kakao
-pół szklanki cukru
-3/4 szklanki mleka
-pół szklanki wiórek kokosowych
-pół szklanki słonecznika prażonego
-pół szklanki rodzynek
-Rogaliki pudrowane od Dr Gerard 1 szklanka
-250 g masła lub margaryny
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard 2-3 sztuki

Sposób przygotowania: masło, cukier, mleko i kakao podgrzewam w garnku ciągle mieszając, aż masło się rozpuści i wszystkie składniki się połączą (nie gotuję). W misce mieszam dokładnie mleko w proszku z wiórkami, Rogalikami pudrowanymi oraz rodzynkami i wlewam zawartość garnka i dokładnie mieszam. Mieszankę przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia wąskiej foremki (około 25 cm). Wierzch posypuję słonecznikiem oraz pokruszonymi wafelkami i lekko dociskam. Schładzam minimum 3 godziny. Do przygotowania mojego deseru wykorzystałam niepowtarzalne w smaku produkty od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz