Super przepis na pochmurne popołudnie,
jak widać koniec maja nie rozpieszcza nas pogodowo, zamiast cieszyć się słonecznymi dniami, jesteśmy skazani na deszczowe chwile. Ale całe szczęście można się rozchmurzyć słodyczami Dr Gerarda rogalikami pudrowanymi czy wafelkami pryncypałkami.
Składniki
(Przepis na formę o średnicy 28 cm)
Spód:
|
Mus czekoladowy z „Malti keks”:
|
Sposób przygotowania
Wszystkie
składniki zmiksować do uzyskania gęstej, klejącej masy.
Czekoladowy spód wyłożyć na formę do tarty i schować do lodówki
na godzinę. W tym czasie przygotować mus.
Mus czekoladowy z
„Maltikeks”:
Czekoladę
i tłuszcz rozpuścić w kąpieli wodnej. Białka ubić na sztywno z
cukrem pudrem. Do czekolady dodać żółtka i zmiksować. Delikatnie
dodać białka do uzyskania puszystej masy czekoladowej. Połowę
ciasteczek „Malti Keks” posiekać na mniejsze kawałki. Razem ze
skórką z pomarańczy dodać do musu. Na schłodzony spod wylać
przygotowany mus. Wierzch posypać płatkami soli i pozostałymi
ciasteczkami „Malti Keks”. Schłodzić minimum godzinę w
lodowce.
Udekorować skórką z pomarańczy, ciasteczkami DrGerard
i płatkami róży, oraz kolorowe draże od Dr Gerarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz