środa, 4 września 2019

Deserek na krakersach

Uwielbiam przepisy na desery z użyciem krakersów, a dzisiaj oprócz krakersów do przygotowania mojego ciasta wykorzystałam również ciasteczka Szkolne od Dr Gerard i powstało wyśmienite połączenie smaków w jednym kawałku. Rodzince bardzo smakował ten deserek. Spróbujcie? Oto niezbędne składniki:

Krem jagodowy
-250 g serka mascarpone
-1 szklanka śmietanki kremówki 30%
-1 szklanka jagód leśnych
-1 galaretka o smaku owoców leśnych
-1 szklanka wody

Krem śmietankowy
-250 g serka mascarpone
-1 szklanka śmietanki kremówki 30%
-1 śmietan- fix
-pół szklanki cukru
-1 szklanka jagód leśnych

Dodatkowo
-krakersy MIX solone od Dr Gerard opakowanie
-ciasteczka Szkolne od Dr Gerard 20 sztuk

Sposób przygotowania: krakersy MIX solone układam na dno formy (około 20/25 cm). Krem jagodowy: galaretkę rozpuszczam w szklance wrzącej wody. Jagody miksuję i przelewam przez sitko. Zimną galaretkę dodaję do zmiksowanych jagód. Dokładnie schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone przekładam do misy miksera i wszystko razem ubijam, aż krem będzie sztywny. Dodaję tężejącą galaretkę z jagodami, miksuję i wykładam równomiernie na krakersy. Na kremie układam w równych odstępach ciasteczka Szkolne i odstawiam w chłodne miejsce. Krem śmietankowy: zimny serek mascarpone i śmietankę kremówkę przekładam do misy miksera, ubijam z cukrem i śmietan- fixem. Dodaję jagody i ostrożnie mieszam. Krem wykładam równomiernie na ciasteczka Szkolne. Schładzam, aby całość dokładnie stężała i gotowe. Pyszne, więc wypróbuj. Polecam i życzę smacznego! Do przygotowania wykorzystajcie niezastąpione produkty od Dr Gerarda.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz