Słoneczny, jesienny weekend.
Chcieliśmy
wykorzystać piękną słoneczną pogodę i
umówiliśmy się z towarzystwem na spotkanie u kolegi na działce. Z żalem
stwierdziliśmy, że jest to ostatnie spotkanie przy grillu w takim plenerze.
Słońce cudnie świeciło grzejąc nas swymi promieniami. Barwy liści zachwycały
swymi kolorami i zapachem. Jesienny dzień był wyjątkowo piękny. Mieliśmy przygotowane produkty na
grilla. Do tego koniecznie smaczny
deser. Ja kupiłam ulubione wafelki Pryncypałki kokosowe oraz ciastka
Kremówka dekorowana od Dr Gerarda. Dorota przygotowała lodowy deser z niespodzianką. W
małe jednorazowe kubki pokruszyła Pełnoziarniste ciastka zbożoweVit’am z firmy
Dr Gerard, na to wrzuciła po kilka malin i borówek, całość zalała niewielką ilością przygotowanej
wcześniej masy lodowej. Wierzcie mi,
smakowało wybornie . Po raz kolejny przekonałyśmy się, że słodycze z firmy Dr
Gerard są najwyższej jakości. Te słodycze zarówno same w sobie stanowią
wyjątkowy przysmak, jak i mogą być wykorzystane do deserów przygotowanych z własnej inwencji . Pomysłowość i gusta osób
zależą wyłącznie od nich samych. W sielankowej atmosferze czas szybko mijał.
Śmiechów, dyskusji o wszystkim i o niczym nie było końca. Lubię prawdziwą
polską złotą jesień. Koniecznie muszę umówić się z Dorotą na wyprawę do lasu. Trzeba
wykorzystać ładną pogodę. Ten cudny widok drzew liściastych, kasztany, żołędzie
leżące na ścieżce , oj oj rozmarzyłam się. Fajnie jest tak siedzieć wśród
przyjaciół i rozkoszować się ich towarzystwem i bliskością przyrody. Każdy z
nas potrzebuje odskoczni od codzienności, a relaks na świeżym powietrzu jest
jedną z najlepszych dostępnych opcji. Podaje
przepis na jogurtowe lody na patyku z owocami i kruszonką z Pełnoziarnistych
ciastek zbożowych Vit’am
Jogurtowe lody
na patyku z owocami i kruszonką z Pełnoziarnistych ciastek zbożowych Vit’am od Dr Gerarda:
Składniki:
- Pełnoziarniste ciastka
zbożowe Vit’am
- jogurt
gęsty 500 g
- miód 90 g
- owoce np.
truskawki, jagody, banany 100 g
Sposób
przygotowania:
Jogurt mieszamy z miodem. Owoce kroimy na małe kawałki, a ciasteczka drobno
kruszymy.
Naszą masę lodową wylewamy do foremek, do połowy ich objętości, po czym
wrzucamy owoce, posypujemy wierzch kruszonymi ciasteczkami, wbijamy patyczki i
wstawiamy do zamrażarki.
WSKAZÓWKA: jeżeli nie masz foremek do lodów, użyj pojemników po małych
jogurtach
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz