poniedziałek, 5 października 2020

Słoneczny, jesienny weekend.

Słoneczny, jesienny weekend.

Chcieliśmy wykorzystać piękną słoneczną  pogodę i umówiliśmy się z towarzystwem na spotkanie u kolegi na działce. Z żalem stwierdziliśmy, że jest to ostatnie spotkanie przy grillu w takim plenerze. Słońce cudnie świeciło grzejąc nas swymi promieniami. Barwy liści zachwycały swymi kolorami i zapachem. Jesienny dzień był wyjątkowo piękny.  Mieliśmy przygotowane produkty na grilla.  Do tego koniecznie smaczny deser. Ja kupiłam ulubione wafelki Pryncypałki kokosowe oraz ciastka Kremówka dekorowana od Dr Gerarda.  Dorota  przygotowała lodowy deser z niespodzianką. W małe jednorazowe kubki pokruszyła Pełnoziarniste ciastka zbożoweVit’am z firmy Dr Gerard, na to wrzuciła po kilka malin i borówek,  całość zalała niewielką ilością przygotowanej wcześniej  masy lodowej. Wierzcie mi, smakowało wybornie . Po raz kolejny przekonałyśmy się, że słodycze z firmy Dr Gerard są najwyższej jakości. Te słodycze zarówno same w sobie stanowią wyjątkowy przysmak, jak i mogą być wykorzystane do deserów przygotowanych  z własnej inwencji . Pomysłowość i gusta osób zależą wyłącznie od nich samych. W sielankowej atmosferze czas szybko mijał. Śmiechów, dyskusji o wszystkim i o niczym nie było końca. Lubię prawdziwą polską złotą jesień. Koniecznie muszę umówić się z Dorotą na wyprawę do lasu. Trzeba wykorzystać ładną pogodę. Ten cudny widok drzew liściastych, kasztany, żołędzie leżące na ścieżce , oj oj rozmarzyłam się. Fajnie jest tak siedzieć wśród przyjaciół i rozkoszować się ich towarzystwem i bliskością przyrody. Każdy z nas potrzebuje odskoczni od codzienności, a relaks na świeżym powietrzu jest jedną z najlepszych dostępnych opcji.  Podaje przepis na jogurtowe lody na patyku z owocami i kruszonką z Pełnoziarnistych ciastek zbożowych Vit’am

Jogurtowe lody na patyku z owocami i kruszonką z Pełnoziarnistych ciastek zbożowych Vit’am od Dr Gerarda:

 

Składniki:

  • Pełnoziarniste ciastka zbożowe Vit’am
  • jogurt gęsty 500 g
  • miód 90 g
  • owoce np. truskawki, jagody, banany 100 g

 

Sposób przygotowania:

Jogurt mieszamy z miodem. Owoce kroimy na małe kawałki, a ciasteczka drobno kruszymy.

Naszą masę lodową wylewamy do foremek, do połowy ich objętości, po czym wrzucamy owoce, posypujemy wierzch kruszonymi ciasteczkami, wbijamy patyczki i wstawiamy do zamrażarki.

WSKAZÓWKA: jeżeli nie masz foremek do lodów, użyj pojemników po małych jogurtach

Smacznego.

     

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz