poniedziałek, 30 stycznia 2017

deser i Dr. Gerard

Deser (pochodzi od francuskiego desservir  „czyścić stół”) – potrawa jadana zazwyczaj na zakończenie posiłku głównego lub na podwieczorek czy drugie śniadanie. Najczęściej potrawa słodka.Deserem mogą być ciasta, ciastka, herbatniki, słodkie pieczywo, gofry, budyń, pudding, suflet, legumina, kisiel mleczny, zabajone, kisiel owocowy, sorbet, granita, lody, krem, mus, pianki deserowe, galaretka, owoce (w formie sałatki owocowej, kompotu), słodycze, chałwa, nugat.Niekiedy za deser uważa się także ser, a nawet wypicie kawy.Szukasz pomysłu na deser?!Mam na to pomysł, czyli firma która ma przepisy na każdą okazję Dr. Gerard.Dr. Gerard to jedna z największych firm cukierniczych,nie tylko w Polsce,ale też w skali Europejskiej, to jest firma która pracuje od dawna z pasją i  bardzo mocno się rozwija,aby dawać nam ulubione desery, ciastka, słodycze i tak dalej.Bardzo polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz