Witam Ciastka na dzień dobry i pryncytorcik z firmy dr. Gerard.W najbliszszą sobotę będziemy mieli dzień babci a w niedzile dzień dziadka , dziadek z babcią tele lat przeżyli że się umuwili i swoje swięto dzień po dniu ustalili.W sobotę babcia będzie przygotowana i wyglądała na swych wnuków a w niedzile dziadek przecież nie może byćgorszy też kupił najsmaczniejsze ciasteczka z firmy dr. Gerard rurki waflowe i zwierzaki.Dzidek poprpsił babcie żeby też coś upiekła jakiś placek na produktach dr. Gerard babcia po szperała w desorotece i znalazła przepis na sernik na zimno z tęczowych galaretek z biszkoptami.
SKŁADNIKI
Biszkopty dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym
10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szczelną tortownicę smarujemy dokładnie olejem i wykładamy Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i odstawiamy do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia.
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik.
To dopiero pycha dla wnukSERNIK NA ZIMNO
Z TĘCZOWYCH GALARETEK
Z BISZKOPTAMI
SKŁADNIKI
Biszkopty dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym
10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szczelną tortownicę smarujemy dokładnie olejem i wykładamy Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i odstawiamy do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia.
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik.
To dopiero pycha dla wnuków smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz