Dzisiaj razem z moją dziewczyną Kasią wybraliśmy się do kina na super premierę,która zaczynała się o 12:00 w samo południe.Na oglądanie filmu zakupiliśmy słodycze z naszej ulubionej firmy Dr. Gerard takie jak Mafijne choco,Witam ciastka na dzień dobry oraz czekoladki.Seans trwał dwie i pół godziny,po którym udaliśmy się na pizzę.Jak już napełniliśmy "brzuszki" poszliśmy pospacerować po naszej pięknej Starówce przy której zrobiona jest duża wyspa na której jest pięknie przycięta trawa dookoła której płynie rzeka.Postanowiliśmy sobie chwilę odpocząć więc usieliśmy na trawce.W tym dniu była bardzo piękna pogoda,słońce mocno grzało.W pewnym momencie Zauważyliśmy że przedstawiciele z firmy Dr. Gerard częstują wszystkich na starówce i wyspie różnymi ciastami.Przepisy na nie można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard,my Trafiliśmy na Sernik bez pieczenia z Pryncypałkami Classic,A oto jest właśnie przepis na niego.
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz