czwartek, 24 maja 2018

na koncert

Razem z paczką moich znajomych widzieliśmy w reklamę dużego koncertu disco polo który miał się odbyć nad naszym polskim morzem. Start miał być w sobotę od 18:00 na jednej z większych plaż  Bałtyku. Ustaliliśmy że będziemy jechać w piątek, a wracać w niedzielę. Zarezerwowaliśmy Hotel niedaleko plaży na której miał się odbywać koncert, Włącz nie miało nas jechać 12 osób. Jeden z moich dobrych kolegów miał samochód siedmioosobowy, a drugi z kumpli miał samochód 5 osobowy więc pozwoliło nam to jechać dwoma samochodami. Na drogę zakupiłem jak zawsze nasze ulubione Słodycze z firmy Dr Gerard. Na koncercie bardzo dobrze się bawiliśmy, aż nas gardła bolały od śpiewania, było super. W niedzielę przed wyjazdem udaliśmy się do jednej z większych cukierni, która akurat znajdowała się przy hotelu. Zamówiliśmy kawę rozpuszczalną i sernik bez pieczenia z pryncypałkami Classic przepis można znaleźć na stronie firmy Dr GerardSernik bez pieczenia
z Pryncypałkami Classic 
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g)
1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.
W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.
Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz