poniedziałek, 28 maja 2018

ROCZNICA



Moja działalność szybko się rozwija, można powiedzieć, że jestem zadowolona. Przynosi spore zyski, i daje mi satysfakcję. Właśnie dzisiaj mija rok, kiedy zdecydowałam się na ten krok. Z tej okazji przygotowałam moim pracownikom mały poczęstunek. Spędziliśmy miłe chwile przy dobrej kawie i słodkim co nieco. PRYNCYTORCIK DR GERARDA zaczarował wszystkich. Ten produkt zawsze się sprawdzał, jest niezastąpiony. Zniknął szybciej niż się spodziewałam. Dobrze, że przygotowałam jeszcze
BISZKOPTY Z OWOCAMI
Składniki :
Na krem : 50 dag tłustego twarogu, 20 dag cukru pudru, 2 torebki cukru waniliowego, ½ cytryny, 250 ml śmietany kremówki, 5 łyżeczek żelatyny w proszku.
Dodatkowo : opakowanie podłużnych biszkoptów, cukier puder, 20 dag borówek.
Sposób wykonania – Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, poczekać 5 minut, aż napęcznieje. Podgrzać, aby całkowicie się rozpuściła. Następnie wlać do kremu twarogowego i wszystko wymieszać. Pod koniec dodać ubitą śmietanę i 2/3 owoców. Kiedy krem zacznie tężeć, wlać go do okrągłej formy na warstwę biszkoptów. Nożem wygładzić powierzchnię i wstawić formę, na około 2 godziny, do lodówki, aby stężała. Następnie ostrożnie zdjąć formę, a na powierzchni ciasta poukładać owoce. Posypać cukrem pudrem albo udekorować listkami mięty. Czas przygotowania około 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz