Moja działalność szybko się rozwija, można powiedzieć, że
jestem zadowolona. Przynosi spore zyski, i daje mi satysfakcję. Właśnie dzisiaj
mija rok, kiedy zdecydowałam się na ten krok. Z tej okazji przygotowałam moim
pracownikom mały poczęstunek. Spędziliśmy miłe chwile przy dobrej kawie i
słodkim co nieco. PRYNCYTORCIK DR GERARDA zaczarował wszystkich. Ten produkt
zawsze się sprawdzał, jest niezastąpiony. Zniknął szybciej niż się
spodziewałam. Dobrze, że przygotowałam jeszcze
BISZKOPTY Z OWOCAMI
Składniki :
Na krem : 50 dag tłustego twarogu, 20 dag cukru pudru, 2
torebki cukru waniliowego, ½ cytryny, 250 ml śmietany kremówki, 5 łyżeczek
żelatyny w proszku.
Dodatkowo : opakowanie podłużnych biszkoptów, cukier puder,
20 dag borówek.
Sposób wykonania – Dno i boki tortownicy wyłożyć
biszkoptami.
Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Dodać startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Śmietanę
kremówkę ubić na sztywno. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, poczekać 5 minut,
aż napęcznieje. Podgrzać, aby całkowicie się rozpuściła. Następnie wlać do
kremu twarogowego i wszystko wymieszać. Pod koniec dodać ubitą śmietanę i 2/3
owoców. Kiedy krem zacznie tężeć, wlać go do okrągłej formy na warstwę
biszkoptów. Nożem wygładzić powierzchnię i wstawić formę, na około 2 godziny,
do lodówki, aby stężała. Następnie ostrożnie zdjąć formę, a na powierzchni
ciasta poukładać owoce. Posypać cukrem pudrem albo udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz