wtorek, 22 maja 2018

Musli w cukiernictwie



Amatorów zdrowego odżywiania oraz aktywnego trybu życia jest coraz więcej. Natomiast zdrowe, pożywne śniadanie coraz częściej kojarzone jest z miseczką płatków zbożowych lub musli na mleku, ewentualnie jogurcie. Musli to mieszanka płatków zbożowych, orzechów, owoców suszonych, pestek i ziaren. Dlaczego po nie coraz chętniej sięgamy? Otóż jest to wartościowy i pożywny posiłek, bogaty w łatwo przyswajalne witaminy oraz minerały a dodatkowo jest niezwykle smaczny. Chociaż musli kojarzy się w zasadzie ze śniadaniem to coraz częściej ten naturalnie smaczny i zdrowy produkt coraz częściej jest wykorzystywany przez cukierników do różnego rodzaju przekąsek, deserów, ciast oraz ciasteczek. Coraz częściej zdarza się, że producenci wyrobów cukierniczych oprócz swoich tradycyjnych wypieków wprowadzają specjały właśnie z musli by wyjść naprzeciw wymaganiom klienta. Popularność tych prozdrowotnych smakołyków wciąż rośnie i wciąż poszerza kręgi miłośników. Dla przykładu - tegoroczna maturzystka Ola upodobała sobie Witam ciastka na dobry dzień Dr Gerarda. Jest to także wypiek z musli w trzech kompozycjach smakowych: musli, śliwka, czekolada; misli, jabłko, rodzynki oraz musli, mleko, czekolada. Ta pyszna i zdrowa przekąska Dr Gerard towarzyszyła Oli podczas intensywnej nauki przed egzaminem dojrzałości, w trakcie egzaminów, a także teraz gdy jest już po wszystkim. Nastolatka zawsze ma przy sobie Witam, tak na wypadek nagłego głodu lub po prostu, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz