środa, 17 marca 2021

Biała czekolada -zastosowanie.

Biała czekolada -zastosowanie. Biała czekolada, niektórzy się zastanawiają dlaczego to nazywa się czkoladą. Prawdą jest, że Biała czekolada głównie składa się z masła kakaowego ok. 33% (zdarza się że producenci zastępują masło kakaowe innym tłuszczem) natomiast czekolada to zawiera co najmniej 70% kakaa. Wybór należy do nas co chcemy spożywać. Wśród konsumentów są też tacy, którzy nie mogą spożywać kakaa i ci zapewne bardziej lubią Białą czekoladę, niż tę prawdziwą gorzką czekoladę. Dobra Biała czekolada, która jest wyprodukowana na bazie masła kakaowego ma kolor kremowy. Biała czekolada jest słodsza od tradycyjnej, dlatego też jest często wykorzystywana do przygotowywania ciast i deserów. Do dekoracji możemy zetrzeć na tarce, ale dobrze jest wcześniej włożyć do zamrażarki razem z tarką. Możemy użyć Białej czekolady do dekoracji tortów; rozpuszczamy czekoladę w wodnej kąpieli, a następnie wylewamy na płaskie szkło, Gdy zastygnie możemy kroić w dowole pasy. Rozpuszczoną czekoladę w wodnej kąpieli i po dodaniu 150 ml śmietanki kremówki -otrzymamy sos do lodów. Biała czekolada ma szerokie zastosowanie w dekorowaniu ciemnych ciast. Produktem w którym jest użyta Bała czekolada są PRYNCYPAŁKI KOKOSOWE -Dr Gerarda. Wafelki te posmarowane kremem kokosowym są oblane białą czekoladą posypane wiórkami kokosowymi -wielka uczta dla wielbicieli Białej czekolady.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz