Wczoraj dowiedzieliśmy się, że dzieciątko, które we wrześniu urodzi nasza druga córka to dziewczynka. Bardzo ucieszyliśmy się na wieść o drugiej wnuczce. Nagle jednego roku zostaniemy podwójnie dziadkami. To podwójne szczęście i radość. Pojechaliśmy z mężem do sklepu aby przygotować dla córki i jej dzieciątka wyprawkę. Udało nam się kupić kilka zestawów ubranek, pościele do łóżeczka i wózka oraz kocyki i rożki. Bardzo się cieszę, że mogę z mężem uczestniczyć w przygotowaniach do narodzin naszej drugiej wnuczki. Po powrocie z tej radości odnalazłam przepis na stronie dr Gerarda na MUFFINY Z PRYNCYTORCIKIEMm które już kiedyś przygotowywałam i bardzo nam smakowały.
Składniki
- 2 szklanka mąki
- 3/4 szklanka cukru
- 1/2 szklanka oleju
- 1 szklanka maślanki
- 3/4 szklanka cukru
- 1/2 szklanka oleju
- 2 jajka
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka kakao
- kieliszek rumu
- PryncyTorcik dr Gerard
- śmietanka kremówka
Sposób przygotowania
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną
pianę. Wszystkie suche składniki połączyć w jednym naczyniu, w drugim połączyć
wszystkie mokre, ostrożnie wsypywać suche do mokrych cały czas mieszając, na
koniec dodać ubite białka. Surowe ciasto przełożyć do papilotek; do każdej
babeczki włożyć połowę PryncyTorcika (tak by nie wystawał ponieważ się spali).
Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone i wystygnięte babeczki ozdabiać ubitą śmietaną kremówką następnie
wbijać w nią połówki ProncyTorcików.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz