środa, 31 marca 2021

Noworodkowe zakupy

 

            Wczoraj dowiedzieliśmy się, że dzieciątko, które we wrześniu urodzi nasza druga córka to dziewczynka. Bardzo ucieszyliśmy się na wieść o drugiej wnuczce. Nagle jednego roku zostaniemy podwójnie dziadkami. To podwójne szczęście i radość. Pojechaliśmy z mężem do sklepu aby przygotować dla córki i jej dzieciątka wyprawkę. Udało nam się kupić kilka zestawów ubranek, pościele do łóżeczka i wózka oraz kocyki i rożki. Bardzo się cieszę, że mogę z mężem uczestniczyć w przygotowaniach do narodzin naszej drugiej wnuczki. Po powrocie z tej radości odnalazłam przepis na stronie dr Gerarda na MUFFINY Z PRYNCYTORCIKIEMm które już kiedyś przygotowywałam i bardzo nam smakowały.

 

Składniki

  • 2 szklanka mąki
  • 3/4 szklanka cukru
  • 1/2 szklanka oleju
  • 1 szklanka maślanki
  • 3/4 szklanka cukru
  • 1/2 szklanka oleju
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka kakao
  • kieliszek rumu
  • PryncyTorcik dr Gerard
  • śmietanka kremówka

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie suche składniki połączyć w jednym naczyniu, w drugim połączyć wszystkie mokre, ostrożnie wsypywać suche do mokrych cały czas mieszając, na koniec dodać ubite białka. Surowe ciasto przełożyć do papilotek; do każdej babeczki włożyć połowę PryncyTorcika (tak by nie wystawał ponieważ się spali). Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone i wystygnięte babeczki ozdabiać ubitą śmietaną kremówką następnie wbijać w nią połówki ProncyTorcików.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz