Jak zacząć dzień?
Huśtawka pogodowa ma wpływ na nasze
samopoczucie. Do tego bardzo ograniczony kontakt z bliskimi i wpadamy w spiralę
niechęci rozdrażnienia i zmęczenia. Z utęsknieniem wyczekujemy powrotu do
normalności. Staramy się kreatywnie pracować zdalnie, wymyślać „świat przygód”
dla dzieci. Zachęcać do udziału w konkursach. Ciekawą propozycję znalazłam na Facebooku
https://www.facebook.com/drGerardPL/,
zamierzam się temu bliżej przyjrzeć. Jednego jestem pewna już teraz, słodycze
od Dr Gerarda nie mają sobie równych. Wysoka jakość, przystępna cena i
niesamowita różnorodność smaków, kształtów, po prostu - zwala z nóg. Uwielbiam
chrupać Pryncypałki Black&White i rurki z kremem.
Każdy kto tylko zechce znajdzie coś smacznego dla siebie. Warto zacząć dzień od
niewielkiej słodkiej przekąski od Dr Gerarda. Wczoraj usłyszałam w telewizyjnej
trójce, że od kilku dni działa tak zwany „serdeczny telefon”. Osoby
potrzebujące kontaktu, rozmowy,
zrozumienia mogą zadzwonić i spokojnie
porozmawiać. Pomysłodawcy zapewniają, że każdy z rozmówców spotka się z
życzliwością i wyrozumiałością ze strony pracujących tam osób. Innym pomysłem na odreagowanie stresu jest przytulanie się do
owiec. Coś w tym jest. Zwierzęta mają ten wewnętrzny spokój, stabilizacje
emocjonalną, której niestety nam ostatnio brakuje. Jednak najłatwiej na szybko
sięgnąć nam po doskonałe słodycze od Dr Gerarda i poprawić sobie nastrój. Na
stronie http://drgerard.eu/przepisy znalazłam świetny przepis Madame Edith na Mus
bananowo-orzechowy. Deser smakuje wybornie, zawarte w nim składniki skutecznie
doładowują w najprzyjemniejszy sposób energie. Przepis zamieszczam poniżej.
Mus
bananowo – orzechowy.
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
Masa:
·
2 banany
·
50 g masła orzechowego
·
1/2 łyżeczki cynamonu
·
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
·
szczypta mielonych goździków
·
4 rurki waflowe z kremem orzechowym dr
Gerard
Do dekoracji:
·
1/2 banana
·
2 łyżki bitej śmietany
·
1 łyżeczka drobno posiekanych orzeszków
arachidowych
·
4 rurki waflowe z kremem orzechowym
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Banany kroimy w plasterki. Chowamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Zamrożone plasterki bananów miksujemy w blenderze
z masłem orzechowym, cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami.
Na dno każdego z pucharków wsypujemy pokruszone 2 rurki, które
stworzą chrupiącą bazę.
Na wierzch wykładamy mus bananowo-orzechowy.
Deser dekorujemy: bitą śmietaną, kawałkami orzechów arachidowych, plasterkami
świeżego banana oraz dwiema rurkami waflowymi z kremem orzechowym. Podajemy
niezwłocznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz