poniedziałek, 22 marca 2021

„Wiórki kokosowe, jako dopełnienie Słodkich produktów”

Gdyby nie było kokosów, to nie byłoby mleka kokosowego ani wiórków kokosowych, więc można by się tylko domyślać jak wyglądały by Słodycze bez dodatku wiórków. Myślę, że nie miały by takiego wzięcia jak mają teraz. Aby móc cieszyć się smakiem wiórków w Słodyczach, czy też jako posypka do Deserów lub innych wypieków trzeba przejść na pozór nie skomplikowany proces. Otóż, najpierw orzech kokosowy wiszący wysoko na palmie trzeba zerwać, następnie za pomocą długiego szpikulca trzeba obrać z łupiny. Kolejnym etapem jest rozbicie go na pół, wtedy wylewa się z niego mleko, a miąższ kokosowy, który służy do produkcji chipsów i tak bardzo pożądanych na rynku cukierniczym wiórków kokosowych suszy się i rozdrabnia na wiórki. Dr Gerard jako jeden z wielu producentów Słodkich wyrobów posiada w swojej szerokiej ofercie produkty z domieszką wiórków kokosowych. Szlagierowym Słodkim produktem Dr Gerarda są wafelki Pryncypałki kokosowe, Herbatniki w polewie kakaowej i posypane wiórkami kokosowymi, następne w kolejce są: Alusie kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi i można by tak wymieniać, prezentować i opowiadać. Najlepiejj pójść samemu do sklepu lub marketu zawsze to większy wybór i samemu poszukać, a nie iść na łatwiznę, licząc na kogoś, że kupi przyniesie. Wtedy taka zdobycz wyszukana przez nas samych smakuje wyjątkowo, chyba, że kupujemy pierwszy raz, to wtedy pozostaje zaufać Dr Gerardowi i pójść na całość, a na pewno nie pożałujemy. Zalecana kawa, wtedy smakują wyśmienicie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz