środa, 31 marca 2021

Rurki z kremem

„Rurki z kremem” Rurki z kremem są słodkością którą zamiast kupować w cukierni można , zrobić je również w domowy sposób . Jak zrobić rurki z kremem? Prosty przepis na ciasto Składniki potrzebne na rurki z kremem (ok. 30 sztuk): 250 g mąki pszennej tortowej, 100 g masła, 200 ml śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki soli, masło do posmarowania foremek. Przygotowanie ciasta na rurki z kremem: 1. Mąkę, masło i śmietanę zmiksuj na gładką masę. Dodaj cukier i sól, dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto owiń w folię i włóż do lodówki na 80 minut. 2. Schłodzone ciasto rozwałkuj na blacie posypanym mąką. Grubość ciasta nie powinna być większa niż 2 mm. 3. Ciasto pokrój w paski o szerokości około 2 cm, na długość około 1½ raza większą niż foremka do rurek. 4. Foremki do rurek posmaruj masłem i owiń do okoła ciastem. 5. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na niej foremki z ciastem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190℃ przez około 10–20 minut. Możesz przygotować również ciasto na rurki z kremem bez foremek , używając dowolnego metalowego lub drewnianego przyrządu kuchennego o podłużnym kształcie. Ja proponuję zrobić małe zastępstwo dla rurek domowych ciasto z wykorzystaniem rurek dr Gerard .Składniki • Rurki waflowe dr Gerard • ulubione Kruche ciasteczka dr Gerard • 1/4 kostki masła • 2 tabliczki gorzkiej czekolady • ulubione owoce Sposób przygotowania Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Przelać do naczynia do fondue, pod spodem zapalić świeczkę, by utrzymać temperaturę masy. Owoce pokroić na mniejsze kawałki i nałożyć na wykałaczki. Jeść na zmianę z ciasteczkami i rurkami, uprzednio zanurzając je w gorącej czekoladzie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz