Wiórki kokosowe w cukiernictwie.
Wiórki kokosowe w
cukiernictwie mają wiele zastosowań. Mogą być idealną posypką
do lodów, można je zeszklić na patelni i mamy posypkę do ciast,
ciasteczek, kremów z dodatkiem wiórków. A skąd mamy czy skąd
pochodzą wiórki kokosowe? Głównie z Indonezji, Filipiny, Indie
czy Meksyku lub Sri Lanka. Odległe kraje a jakże ciepłe więc może
dlatego są tak cenne dla naszego zdrowia. Posiadają witaminy z
grupy B , C,E. Doskonałe źródło potasu, cynku, fosforu, magnezu.
Bardzo wiele minerałów potrzebnych nam w codziennej diecie więc
może warto się przekonać i dodawać je do różnych porannych dań
jogurtów czy musli. Na stronie dr Gerarda znajdziemy nie
tylko pyszne ciasteczka kokosowe TROPICAL COCOUNT herbatniki z kremem
o smaku śmietankowym, polewą kakaową i wiórkami kokosowymi . Mamy
także przepis na tartę podwójnie kokosową.
Link do strony:
https://drgerard.eu/tarta-podwojnie-kokosowa/
Wiórki kokosowe zawierają drogocenne tłuszcze roślinne, które nasz organizm może spalić o wiele szybciej niż zwierzęce. Dobre są dla osób odchudzających bo podkręcają metabolizm, zawierają cenny błonnik, który wspomaga trawienie. W sklepach możemy dostać cały kokos z którego możemy zrobić masło kokosowe lub sam kokos albo balsam do ciała. My eksperymentowaliśmy z kokosem. Ładnie przy tym pachnie. Wystarczy środek zetrzeć na tarce. Także zachęcam do eksperymentowania z kokosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz