czwartek, 25 marca 2021

Wiórki kokosowe w cukiernictwie.

 

Wiórki kokosowe w cukiernictwie.


Wiórki kokosowe w cukiernictwie mają wiele zastosowań. Mogą być idealną posypką do lodów, można je zeszklić na patelni i mamy posypkę do ciast, ciasteczek, kremów z dodatkiem wiórków. A skąd mamy czy skąd pochodzą wiórki kokosowe? Głównie z Indonezji, Filipiny, Indie czy Meksyku lub Sri Lanka. Odległe kraje a jakże ciepłe więc może dlatego są tak cenne dla naszego zdrowia. Posiadają witaminy z grupy B , C,E. Doskonałe źródło potasu, cynku, fosforu, magnezu. Bardzo wiele minerałów potrzebnych nam w codziennej diecie więc może warto się przekonać i dodawać je do różnych porannych dań jogurtów czy musli. Na stronie dr Gerarda znajdziemy nie tylko pyszne ciasteczka kokosowe TROPICAL COCOUNT herbatniki z kremem o smaku śmietankowym, polewą kakaową i wiórkami kokosowymi . Mamy także przepis na tartę podwójnie kokosową.
Link do strony:

https://drgerard.eu/tarta-podwojnie-kokosowa/

Wiórki kokosowe zawierają drogocenne tłuszcze roślinne, które nasz organizm może spalić o wiele szybciej niż zwierzęce. Dobre są dla osób odchudzających bo podkręcają metabolizm, zawierają cenny błonnik, który wspomaga trawienie. W sklepach możemy dostać cały kokos z którego możemy zrobić masło kokosowe lub sam kokos albo balsam do ciała. My eksperymentowaliśmy z kokosem. Ładnie przy tym pachnie. Wystarczy środek zetrzeć na tarce. Także zachęcam do eksperymentowania z kokosem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz