wtorek, 31 stycznia 2017

Dlaczego czekolada nie rozpuszcza się w pieguskach


Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

Dlaczego czekolada w ciastkach typu" pieguski" nie rozpuszcza  się podczas pieczenia?

 

Najpierw zaczniemy od tego jak zrobić pyszne pieguski.

PRZEPIS

Składniki:

- 1 szklanka mąki,

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej,

- 1/4 szklanki cukru,

- 1/2 łyżeczki soli,

- 1 całe jajko,

- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady najlepiej firmy Doktor Gerard lub groszków czekoladowych,

- 1 szklanka posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia należy najpierw przesiać, aby nie było żadnych grudek. Później wymieszaj to z solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem oraz jajkiem. Miksuj przez chwilę do momentu aż powstanie gładka masa. Dosypuj powoli suche składniki i wyrabiaj całość rękami na czystym blacie. Teraz rozłóż płasko ciasto i rozsyp posiekaną czekoladę oraz orzechy. Ponownie wszystko zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż ciasto do lodówki.

Do piegusek użyjemy  czekolady nietopliwej która  sie nie rozpuści  podczas pieczenia, jest termo stabilna. Nadaje się zarówno jako posypka do ciast, dekoracji oraz można ją stosować do wypieku małych babeczek tzw. "muf inek"    z kawałkami czekolady jak i ciasteczek kruchych typu "pieguski".

Trzymaj ciasto w lodówce do momentu aż piekarnik będzie dobrze rozgrzany do temperatury 180 stopni. Wystarczy około 15 min. W międzyczasie przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia (lepsza opcja) lub wysmaruj dobrze tłuszczem i obsyp kaszą manną. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wyjmij je z lodówki i formuj małe kulki. Układaj je na blasze w odstępach 3-centymetrowych. Ciasta pod wpływem  temperatury nieco się rozpłyną i uformują krążki. Piecz je przez 15 min. aż do zarumienienia.

 

 

A jeśli jeszcze nie zmotywowałeś się do zrobienia pysznych ciasteczek  to sięgnij pomafijnechoco  pieguski DR GERARDlub inne słodycze tejże firmy .

2 komentarze: