Mój mąż bardzo lubi robić mi niespodzianki. Szczególnie
jeśli dotyczy to słodyczy. Doskonale wie co może sprawić mi przyjemność, więc
zawsze potrafi wprawić mnie w doskonały nastrój. Wczoraj na przykład po
obiedzie na stole znalazł się PRYNCYTORCIK DR GERARDA. Byłam po prostu
zachwycona. Uwielbiam ten produkt. Potem na wieczór żeby jeszcze dopełnić moją
radość upiekł mi
PUSZYSTY SERNIK
Składniki : 4 jajka, 16 dag białej czekolady, 16 dag serka
homogenizowanego ( gęstego ).
Sposób wykonania – Przygotować tortownicę, z papieru do
pieczenia wyciąć koło o średnicy tortownicy i wyłożyć nim dno formy. Wyciąć
również pasek o szerokości i długości rantu tortownicy, natłuścić go olejem i
wyłożyć nim formę. Oddzielić białka od żółtek. Białka przykryć folią spożywczą
i wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do
ostygnięcia. W tym czasie ubić białka jajek na sztywną pianę. Do czekolady
dodać serek i wymieszać. Następnie dodać żółtka i połączyć składniki. W trzech
turach dodać białka , za każdym razem dokładnie mieszając. Masę wlać do
przygotowanej formy. Delikatnie uderzyć nią 3 razy o blat, żeby pozbyć się
pęcherzyków powietrza. Ustawić formę na blasze z piekarnika. Do blachy nalać
tyle gorącej wody, aby pokryła dno. Piec 15 minut w temperaturze 170 C.
Następnie obniżyć temperaturę do 160 C piec kolejne 15 minut. Czas
przygotowania około 40 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz